Kilometervergoeding

Verkiezingen; bij welke partij krijgt u hoogste kilometervergoeding?

Op 9 september 2012 vinden Tweede Kamer verkiezingen plaats. Welke politieke partij is voor een onbelaste reiskostenvergoeding?

In het Lenteakkooord van medio 2012 van de vijf ‘Kunduz-partijen’ VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie was opgenomen om de belastingvrije reiskostenvergoeding niet meer belastingvrij te laten zijn. Inmiddels zijn alle vijf politieke partijen op dit standpunt teruggekomen; niemand wil nog de forenzentaks doorvoeren.

De VVD wil weer terug naar een belastingvrije reiskostenvergoeding, ongeacht of het reizen per openbaar vervoer of reizen met de auto betreft. De VVD heeft mobiliteit en economie hoog in het vaandel staan. Het CDA heeft hetzelfde standpunt, maar wil een lagere vergoeding belastingvrij houden. De PVV wil ook af van de forenzentaks.

D66, GroenLinks en de ChristenUnie willen alleen nog reizen per openbaar vervoer belastingvrij vergoeden. Zij vinden in het kader van het milieu en het voorkomen van files dat werknemers die verder van hun werk af wonen, niet fiscaal beloond mogen worden. Ook de PvdA heeft een soortgelijk standpunt.

Het standpunt van de SP hebben wij (nog) niet kunnen achterhalen. (Als u dit weet kunt u dit via onderstaand commentaarveld aangeven.)

Wat is uw mening?

Relevant: belastingvrije kilometervergoeding, standpunten reiskosten, kilometervergoeding VVD, vvd kilometervergoeding, reiskostenvergoeding verkiezingen, standpunt reiskosten, standpunt vvd reiskostenvergoeding

Mobiele versie afsluiten