Op 9 september 2012 vinden Tweede Kamer verkiezingen plaats. Welke politieke partij is voor een onbelaste reiskostenvergoeding?

In het Lenteakkooord van medio 2012 van de vijf ‘Kunduz-partijen’ VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie was opgenomen om de belastingvrije reiskostenvergoeding niet meer belastingvrij te laten zijn. Inmiddels zijn alle vijf politieke partijen op dit standpunt teruggekomen; niemand wil nog de forenzentaks doorvoeren.

De VVD wil weer terug naar een belastingvrije reiskostenvergoeding, ongeacht of het reizen per openbaar vervoer of reizen met de auto betreft. De VVD heeft mobiliteit en economie hoog in het vaandel staan. Het CDA heeft hetzelfde standpunt, maar wil een lagere vergoeding belastingvrij houden. De PVV wil ook af van de forenzentaks.

D66, GroenLinks en de ChristenUnie willen alleen nog reizen per openbaar vervoer belastingvrij vergoeden. Zij vinden in het kader van het milieu en het voorkomen van files dat werknemers die verder van hun werk af wonen, niet fiscaal beloond mogen worden. Ook de PvdA heeft een soortgelijk standpunt.

Het standpunt van de SP hebben wij (nog) niet kunnen achterhalen. (Als u dit weet kunt u dit via onderstaand commentaarveld aangeven.)

Wat is uw mening?

Relevant: belastingvrije kilometervergoeding, standpunten reiskosten, kilometervergoeding VVD, vvd kilometervergoeding, reiskostenvergoeding verkiezingen, standpunt reiskosten, standpunt vvd reiskostenvergoeding

Share →

3 Responses to Verkiezingen; bij welke partij krijgt u hoogste kilometervergoeding?

 1. Kirmit.m schreef:

  Alles word maar belast de wegenbelasting is voor diesel al erg duur op diesel en benzine zit al flinke belasting op mensen met maar 1 inkomen krijgen het alleen maar moeilijker en de belasting maar inpikken van mensen met een kleine inkomen en school gaande kinderen nog even en we leveren onze salarissen nog in bij de overheid ze moeten eens rekening houden met de gewone mens

 2. Bart van der Wal schreef:

  En de ‘gewone mens’ neemt verder niet de tijd en de moeite om hoofdletters en punten te gebruiken? Kirmit, ik vind je argumentatie volkomen ongericht. Ik vind: de vervuiler betaald. Dichtbij je werk wonen moet gestimuleerd worden. Dat kun je niet aan bedrijven – met hun korte termijn visie – overlaten. Dus moet de regering het doen!

  Dus belasten die kilometervergoeding voor autokilometers!

 3. maarten schreef:

  En nu maar hopen dat de vvd dit standpunt ook vasthoud. Laat de overheid maar blij zijn dat mensen bereid zijn om voor hun werk kilometers te maken. Dit moet dan ook niet nog eens meer geld gaan kosten anders kunnen we beter thuis blijven met zn allen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *