Kilometervergoeding

Reiskostenvergoeding

Kilometervergoeding verplicht?

In tegenstelling tot wat sommigen denken, is uw werkgever niet verplicht om een reiskostenvergoeding te verstrekken. Er is dus niet sprake van een verplichte kilometervergoeding. Vaak is dit geregeld in de cao of de arbeidsvoorwaardenregelingen.

Doorgaans wordt de vergoeding ingeperkt met een minimale afstand en een maximale afstand. Bijvoorbeeld bij een woon-werk afstand, de afstand tussen uw woning en het adres van uw werklocatie, van minder dan 10 kilometer, worden werknemers geacht met de fiets te gaan. En vaak wordt een maximum gesteld van bijvoorbeeld 30 kilometer per dag. U dient zich daarom goed te informeren.
En met deze beperkingen is de reiskostenvergoeding niet een vetpot zoals die wellicht vroeger was, als u ver van uw werk woonde of veel langs klanten of relaties moest reizen (de klassieke vertegenwoordigersfunctie) en alle kilometers vergoed werden.

Wat geldt er nu?

Voor dit moment is de overheid vrij duidelijk over de werking van deze vergoeding, kijk op Maximale kilometervergoeding; “Als u met eigen vervoer naar uw werk reist, kan uw werkgever u maximaal € 0,19 per kilometer vergoeden zonder dat u hierover belasting betaalt”.
Het maakt daarbij niet uit wat voor vervoer u gebruikt. Kiest u voor openbaar vervoer dan geldt dezelfde regeling. En ook als u samen met een collega rijdt, carpoolen, dan is een kilometervergoeding voor zowel u als uw collega mogelijk.

Tip: Op de website Reiskostenvergoedingberekenen.nl kunt u eenvoudig en snel de hoogte van uw reiskostenvergoeding berekenen.Kijkt u ook eens op: Reiskostenvergoedingberekenen.nl of op http://www.salaris-informatie.nl/index.php/loonberekening/reiskostenvergoeding

Relevant: reiskostenvergoeding 2013, reiskostenvergoeding verplicht, km vergoeding 2014, reiskostenvergoeding verplicht of niet, km vergoeding verplicht, reiskostenvergoeding 2013 berekenen, is kilometervergoeding verplicht, maximale reiskostenvergoeding 2013, reiskosten verplicht of niet, is reiskostenvergoeding verplicht

Mobiele versie afsluiten