Kilometervergoeding

Reiskosten vergoed via werkkostenregeling

In 2012 waren er voorstellen om de belastingvrijstelling van de kilometervergoeding af te schaffen. U zou dan voor uw reiskostenvergoeding voor woon- werkverkeer wel belasting moeten gaan betalen. Hierop is onderstaand artikel gebaseerd. Dit plan is echter weer vervallen door het kabinet Rutte II. Onderstaand artikel is derhalve verouderd. Vind op deze website meer informatie over reiskostenvergoeding.

Binnenkort vervalt de belastingvrijstelling voor de kilometervergoeding, in elk geval voor het woon- werkverkeer. Maar inmiddels is er al in diverse media gemeld dat er een manier is om het vervallen van deze belastingvrijstelling te ontwijken. Dit kan via de zogenaamde werkkostenregeling.

Woon- werkverkeer belastingvrij vergoed

Werkgevers kunnen aan werknemers een bepaald deel van het loon belastingvrij besteden. In 2012 is dit 1,4 procent, in 2013 wordt dit 1,6 procent en daarna zal deze naar verwachting nog hoger zijn. Normaliter worden hier kerstpakketten en dergelijke uit bekostigd. Maar de werkgever kan ervoor kiezen om ook de reiskosten hieruit te vergoeden. Zo is er toch een manier om belastingvrij het woon-werkverkeer van medewerkers te vergoeden.

Relevant: reiskosten werkkostenregeling, werkkostenregeling kilometervergoeding, kilometervergoeding woon werkverkeer berekenen, reiskostenvergoeding werkkostenregeling, werkkostenregeling 2013 reiskosten, reiskostenvergoeding 2013 werkkostenregeling

Mobiele versie afsluiten