Het neemt iets meer tijd in beslag voordat de plannen voor het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding naar de Tweede Kamer kunnen ter besluitvorming. De afschaffing onbelaste reiskostenvergoeding komt dus iets later ter besluitvorming in de Tweede Kamer. Overigens kan de afschaffing nog steeds per begin 2013 plaatsvinden. Als reden wordt genoemd dat de uitwerking meer tijd vergt. Maar met het uitstel wordt ook iets anders bereikt; de indiening van de plannen vindt plaats na de verkiezingen op 12 september a.s. En dat is volgens velen niet ontoevallig.

Komt van uitstel ook afstel?

Dit voedt de geruchten dat dit ruimte biedt voor heroverwegingen, en de vraag of deze maatregel uberhaupt wel door gaat. Het is maar vraag of na de verkiezingen nog steeds op een meerderheid van de Tweede Kamer voor het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding is. Dat werpt de vraag op of het afschaffen van de reiskostenvergoeding nog wel doorgaat? Of komt er van uitstel ook afstel? Rutte bezweert dat de reden van vertraging puur techniek is, en geen politiek. Deze wending betekent in elk geval langer onzekerheid tot ruimschoots na 12 september a.s.

Relevant: onbelaste reiskostenvergoeding 2013, reiskostenvergoeding 2013 verplicht, onbelaste vergoedingen 2013, kilometervergoeding verkiezingen

Share →

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *